Ростислав Фук

Олімпійська призерка з Тернополя повідомила про вихід з професійного спорту

Покинути спорт Анастасія Бачинська вирішила, зокрема, через проблеми зі станом здоров’я

Дворазова бронзова призерка Юнацьких Олімпійських ігор, гімнастка з Тернополя Анастасія Бачинська вирішила покинути професійний спорт це вона повідомила на своїй інстаграм-сторінці.

Я довго думала, як вам сказати. Я закінчила з професійним спортом. Закінчую через стан здоров’я, психологічно і морально, а ще є свої моменти. Мені важко це писати, але це потрібно, і вже як є. Але я з вами! Дякую всім, хто мене підтримував і був поруч, з ким я проходила цей нелегкий шлях. Це були найяскравіші моменти життя. Рада була підіймати прапор України в різних куточках світу. Це було не легко, але я сподіваюся, що свій маленький слід я залишила! Дякую усім, – написала спортсменка.

Нагадаємо, Анастасія Бачинська отримала дві бронзові медалі на літніх юнацьких Олімпійських 2018 року в аргентинському Буенос-Айресі. В кваліфікації посіла перше місце та відібралась до усіх чотирьох фіналів в окремих видах. У фіналі багатоборства посіла третє місце з 52,332 бала, в опорному стрибку — четверте, на різновисоких брусах та колоді — шосте, а у вільних вправах з 13,166 бала здобула другу за турнір бронзову нагороду.

Як писав Терен, у серпні 2019 року, за високі спортивні результати на Європейських іграх Анастасію Бачинську нагородили почесним орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Фото з інстаграм-сторінки Анастасії Бачинської

Вибір читачів за тиждень

Відео