Опале листя везуть... на міські кладовища

thumb2-894bf194529a06d8d00b9a19267573621

Частину опалого листя, яке збирають у парках Тернополя, везуть на міські кладовища. Про це розповів заступник начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський. За його словами, завдяки  цьому взимку легше копати могили, оскільки  земля не так промерзає.

Тим часом листя з тротуарів та придорожніх ділянок, яке вбирає в себе всі викиди вбирає та дуже багато бруду везуть на сміттєзвалище, оскільки воно вбирає дуже багато бруду та викидів від машин.

– Ми вивозимо частину листя на сміттєзвалища, а більшу частину вивозимо на кладовища. Така практика  вже неодноразово доводила дієвість, бо це досить ефективний метод для утеплення ґрунту та в результаті – полегшення копання могил у зимовий період, – розповів Олег Соколовський.

Нагадаємо, що у Тернополі цієї осені прибирати листя почали з допомогою спеціального “пилососа”.

Жителів міста, які спалюють листя, штрафуватимуть. Нагадуємо, що штраф за спалювання листя згідно «Правил благоустрою» для фізичних осіб – від 340 до 1300 гривень, для юридичних – від 800 до 1700 гривень.

Кожного року такі проблеми виникають переважно в приватному секторі Тернополя. Про порушників просять повідомляти на телефон гарячої лінії 15-80 або надавати дані про них до муніципальної поліції.

Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР

Вибір читачів за тиждень

Відео