Орест Сарматський

Органічний кизиловий сад потрапив до книги рекордів України (Агроновини)

1401 (Copy)

Найбільший кизиловий сад, вирощений з органічної технології в Запорізькій області, увійде до Національного Реєстру Рекордів.

Про це журналістам повідомила керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

- 9 жовтня в с. Нове Запорізької області відбулася реєстрація рекорду України «Найбільший кизиловий сад, вирощений з органічної технології». Величезна площа саду (14 га) може претендувати і на світовий рекорд, адже за попередніми даними, сад налічує 11500 дерев кизилу, - йдеться в повідомленні.

Найбільша цінність таких рекордів в тому, що збільшується кількість вітчизняних виробників, що підтверджують екологічну чистоту продукції. Джерело: https://agroportal.ua

Британські фермери тоннами зливають молоко в каналізацію

1402 (Copy)
1402 (Copy)

Британські фермери зливають десятки тисяч літрів молока в каналізацію через брак водіїв для молоковозів.

Зростають побоювання, що це тільки «верхівка айсберга», пише Dailymail. Фермер в четвертому поколінні з центральної Англії каже, що за останні два місяці йому довелося злити 40 тис. літрів молока. Брак водіїв вантажівок в країні безпрецедентний - 100 тисяч чоловік. Деякі фермери звернулися до «служби з переробки молока», які являють собою невеликі компанії, створені для закупівлі сировини за нижчими цінами і доставки його в інші точки, щоб запобігти скиданню. Королівська асоціація британських молочних фермерів заявила, що точна кількість фермерів, яким доводиться утилізувати молоко, невідома.

Джерело: https://agroportal.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео