Віра Олександрович

Освітяни, медики і комунальники у Тернополі отримали чимало мільйонів додатково (фото)

Остапчук

Звіт про виконання бюджету Тернопільської міської територіальної громади за І півріччя затвердили депутати сьогодні, 23 липня. 

Сталося це на 7-й сесії міської ради. Тож у кошторисі зафіксували понад 1 мільярд 417 мільйонів гривень доходів і майже 1 мільярд 208 мільйонів - видатків. Доповідала з цього питання заступниця міського голови Тернополя із фінансових питань Вікторія Остапчук.

- За цей час із запланованих 907 млн 380,5 тис. грн до бюджету громади надійшло 1 млрд 1 млн 22,2 тис. грн, - каже вона. – Тобто виконання плану за 6 місяців становить 110,3%. За рахунок отриманих коштів профінансували усі сфери життєдіяльності міста. 

Отже, заклади освіти отримали 708 млн 868,1 тис. грн, охорони здоров’я – 45 млн 760,9 тис. грн, культури - 15 млн 654,8 тис. грн, соціального захисту – 46 млн 104,5 тис. грн. Окрім того, на утримання житлово-комунального господарства витратили 111 млн 645,4 тис. грн, а на фізичну культуру і спорт – 29 млн 51 тис. грн. 

- Також у місті провели виплату зарплати з нарахуваннями працівникам бюджетних установ і здійснили оплату за комунальні послуги та спожиті у звітному періоді енергоносії, - додає заступниця мера. – На це скерували 696 млн 774,4 тис. грн і 49 млн 809,7 тис. грн, відповідно.

До речі, упродовж І півріччя кілька разів вносили зміни до бюджету громади. Тож на утримання галузей додатково спрямували 639 млн 900,5 тис. грн. Депутати із цим погодилися, давши 36 «за», а після цього внесли чергові зміни до кошторису, збільшивши асигнування на утримання галузей громади. 

- Дохідна частина бюджету збільшується на 61 млн 893,182 тис. грн, - звітує Вікторія Остапчук. - За рахунок цього і перерозподілу бюджетних асигнувань на утримання галузей громади вдасться спрямувати додаткові кошти.

Традиційно значну суму витратять на сферу освіту – 16 млн 037,66 тис. грн. Гроші підуть на сплату за енергоносії, співфінансування НУШ, а також поточні та капітальні ремонти і на забезпечення реалізації програми «Єдина школа».

- Сфера охорони здоров’я отримає 13 млн 675,4 тис. грн, - уточнює пані Остапчук. – Цю суму витратять на сплату за енергоносії, виплату зарплати медсестрам в школах, придбання інсуліну, проведення капітальних ремонтів у лікарні №2 і лікарні швидкої допомоги, а також - на облаштування резервного джерела живлення у відділенні хоспісної та паліативної терапії, що в с. Малашівці.

Допомогу отримає і сфера соціального захисту – 4 млн 156,71 тис. грн. Ці гроші підуть на виплату грошової компенсації. На сферу фізичної культури та спорту передбачили додатково 288 тис. грн.

- Це кошти на проведення спортивних заходів, адже ми не знали спершу, що їх проведуть, зважаючи на карантин, - зауважує Вікторія Остапчук. – Частину суми витратять на капремонт скейт-парку і реконструкцію футбольного поля, що на вул. Вишневецького, 10. На сферу молодіжної політики і захист дітей піде 449 тис. грн. Це - кошти на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства і на оплату праці працівників Центру соціальних служб для молоді.

До слова, на утримання житлово-комунального господарства цього разу додали понад 33 мільйона гривень. Їх витратять на поточний ремонт у парку «Здоров’я», капітальний ремонт вуличного освітлення і спортивного майданчика у парку «Національного відродження», а також на ремонт дворів і фонтанів. Цього разу депутати дали 32 «за». Проте і цього вистачило для ухвалення рішення.

Фото із трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео