Віра Олександрович

Пам’ятник Бандері у Тернополі облили фарбою жителі Житомира

Бандера

Відразу двом особам, причетним до пошкодження пам’ятника Степану Бандері у Тернополі, повідомили про підозру. У поліції стверджують, що провокацію вчинили жителі Житомира.

Про це повідомили сьогодні, 20 грудня, у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

- Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської окружної прокуратури слідчі поліції повідомили про підозру двом жителям Житомира, - кажуть у прокуратурі. – Вони - причетні до наруги над пам’ятником Степану Бандері у Тернополі. Йдеться про звинувачення за ч. 3 ст. 297 КК України. Таке карається обмеженням волі на строк від 4-х до 5 років або позбавленням волі від 4-х до 7 років.

Нагадаємо, 14 грудня 2021 року невідомі особи пошкодили пам’ятник Степану Бандері, що на вулиці Соломії Крушельницької у Тернополі. Монумент облили червоною фарбою. За версією слідства, злочин скоїли двоє жителів Житомира. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Зауважимо, про такий прецедент головний поліцейський краю Олександр Богомол розповідав на сесії обласної ради. Стверджував, що знайти причетних до відвертої провокації це – справа честі для тернопільських правоохоронців. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео