Пенсіонерку з Гусятинщини, яка загубилась у лісі, від переохолодження врятувало сухе листя (відео)

Вчора «Терен» повідомляв про щасливе завершення пошуків 76-річної жительки села Тудорів Гусятинського району, яка три доби провела у листопадовому лісі. О 9-ій ранку 2 листопада жінка пішла з дому по гриби і наче крізь землю провалилася. Рідні намагалися знайти її самі, а коли не вийшло, покликали на допомогу правоохоронців.

Пропажу шукали великою громадою. Долучились, крім міліції, військових і рятувальників, односельці, лісники, представники місцевих органів виконавчої влади. Загалом у пошуках взяли участь 64 особи, було використано 6 одиниць техніки і 4 службових собаки. Пошуково-рятувальна група обстежила близько 350 га території. Рівно через три доби, 5 листопада, пенсіонерку знайшли.

Її виявив песик сусіда. Загавкав, і люди побігли на звук. Пенсіонерка сиділа в очереті на березі річки Серет.

Бабуся досить мужньо перенесла довгі години перебування у лісі. Якщо вдень могла погрітися на теплому сонечку, то коли воно сідало, ставало непереливки – звечора надворі вже приморожує.

Старенька каже, що рятувалася від холоду сухим листям – нагортала на груди і так грілася, засинаючи. Біля річки вона могла напитися води, поїсти ж було нічого. Влітку врятували б ягоди, але не зараз, у листопаді.

Як не дивно, медики не знайшли у грибниці ознак переохолодження. Тиск у жінки був, як у космонавта, – 130 на 90. Від шпиталізації вона відмовилася, і її відвезли додому.

Пенсіонерку знайшли майже за 4 км від рідної хати. Своїм рятівникам вона сказала, що знає довколишні ліси і стежини, як свої п’ять пальців, а тут блуд якийсь вчепився. «Злий дух у лісі, певне, був», - поскаржилася жінка.

Стареньку, на щастя, не зачепила жодна звірина. Гусятинський район досить заліснений, вовків тут наче немає, але водяться дикі свині, зустріч з якими не обіцяє нічого доброго.

На запитання рятувальників, чи піде ще коли до лісу, пенсіонерка категорично відповіла: «Ніколи в житті».

Наталія ТАРНАВСЬКА

Фото, відео – управління ДСНС у Тернопільській області  

Вибір читачів за тиждень

Відео