Перед судом постане службовець, що обдурював місто

бруківка 1_1024x767

Прокуратура Тернополя завершила досудове розслідування у кримінальному проваджені про заподіяння мільйонних збитків місцевому бюджету під час виконання робіт із вкладання бруківки в окремих частинах міста Тернополя.

Повідомляють у Прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Спільно з Управлінням Служби безпеки України в Тернопільській області працівникам Тернопільської прокуратури вдалося виявити, що представники місцевого товариства наперекір законодавчим нормам у період 2015-2017 років вносили в акти виконаних робіт із вкладання бруківки завищенні відомості про вартість закуплених матеріалів, а саме піску та щебеню різних фракцій. До слова, вкладання бруківки впродовж заданого часу виконувалися за кошти міської ради.

Загальна сума збитків складає 1 мільйон 125 тисяч гривень.

Про підозру у вчинені кримінального правопорушення повідомлено головному інженеру та одночасно власнику товариства, передбаченого ч.2 ст.367 КК України – службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

У ході розслідування місцевому бюджету відшкодовано півмільйона гривень. На іншу частину встановленої шкоди заявлено цивільний позов. Окрім того накладено арешт на майно підозрюваного на суму понад 800 тисяч гривень з метою забезпечення позову.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео