Перекладну поетичну серію від тернопільського видавництва презентуватимуть у книгарні «Є»

У середу, 15 травня, у тернопільській книгарні «Є», що на Валовій, відбудеться презентація перекладної серії поезії від видавництва «Крок». Модеруватиме зустріч Юрій Матевощук. Початок – о 18:30.

– У серії видавництва «Крок» – 33 книжки за 7 років. Це нові для українського читача імена, а поміж авторів – основоположники сучасних національних літератур, найсміливіші дослідники поезії, молоді й нестримні промовці, глибочезні тихі лірики. Наша серія перекладної поезії чекає поповнень. Наші дороги непрості, ми долаємо перешкоди та робимо свою справу. Ми щасливі, якщо завдяки нам люди знайомляться, відкривають собі небачені досі континенти літератури, оцінюють, безоглядно люблять і небезпідставно недолюблюють. Наші книжки закохували людей, наші книжки розбивали серця. Страшна сила в цій купі паперу, що змащена фарбою, – пишуть на сторінці заходу.

Серія об‘єднала авторів із Швеції, Нової Зеландії, Каталонії, Фінляндії, Польщі, Ісландії, Німеччини, Грузії, Данії, Литви, Латвії, Норвегії, Шотландії, Словаччини, Македонії, Росії. Автори відвідують презентації та фестивалі в Україні, що є обов’язковою складовою роботи в рамках серії.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео