Ростислав Фук

На Тернопільщині розслідують справу за державну зраду щодо жителя Донецька

Згідно з даними слідства, підозрюваний упродовж 8 місяців виконував злочинні завдання на Херсонщині

суд

Тернопільські прокурори оголосили підозру мешканцю Донецька у державній зраді та у добровільній участі в незаконному воєнізованому формуванні терористичної організації «днр» під час воєнного стану. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, громадянин України у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши у збройне воєнізоване формування - так званий «113 стрілецький полк мобілізаційного резерву» терористичної організації «донецька народна республика».

Упродовж квітня-листопада 2022 року підозрюваний на посаді стрільця-радіотелефоніста під позивним «Фенікс» воював на боці ворога зі Збройними Силами України. Він відповідав за виконання бойових завдань батальйону, належне зберігання й утримання в справному стані виданої йому зброї, ведення і коригування вогню по українських військовослужбовцях.

Також брав участь у незаконному утриманні патріотично налаштованих цивільних громадян України на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Упродовж вказаного часу донеччанин виконував злочинні завдання поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області.

Йому інкримінують частину 2 статті 111 (державна зрада) та частину 7 статті 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото  з відкритих джерел та Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео