Ростислав Фук

Перший в Україні: у Тернополі відкрили імерсивний мультифункціональний хаб (фото)

Функціонування хабу допоможе підвищити рівень інклюзії та розвинути цифрову освіту

Перший в Україні простір з технологіями доповненої реальності відкрили у Тернополі 12 грудня, повідомляють на сторінці обласної військової адміністрації.

З початку повномасштабного вторгнення в Україні зросла частка соціально вразливих груп населення. Функціонування хабу допоможе підвищити рівень інклюзії та розвинути цифрову освіту серед різних категорій населення, – йдеться в повідомленні.

Мультифункціональний простір має на меті підвищити рівень комунікації й соціалізації різних верств населення, зокрема і вразливих груп. На базі хабу проводитимуть безплатні публічні зустрічі, події, навчальні уроки у віртуальних класах. Окрім цього, за допомогою сучасних технологій, медики спільно з науковцями зможуть створювати програми та продукти для реабілітації.

Імерсивний мультифункціональний простір запрацював на базі Західноукраїнського національного університету. Також в його рамках створено 5 робочих місць та закладено умови для розвитку навичок у сфері цифрової освіти з допомогою платформи Дія.Освіта серед громадськості, - зазначають в ОВА.

Хаб оснащений сучасним обладнанням: планшетами, AR-гарнітурами, інструментом для виготовлення голограм та цифровими дошками. Це дасть можливість реалізувати цифрові проєкти, опанувати нові професії, а також налагодити комунікацію у громаді.

Відкриття хабу є частиною Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору до 2030 року. Стратегія спрямована на формування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності для всіх груп населення.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео