Орест Сарматський

Першу в Україні ділянку з вирощування люфи внесено до Національного реєстру рекордів (Агроновини)

1301 (Copy) (1)

До Національного реєстру рекордів внесли першу в Україні спеціалізовану ділянку з вирощування люфи — «рослинної губки», що розташована в с. Каїри Херсонської області.

- Ми цей рекорд вносимо у категорію «Наука і технологія». Бо справді, тут також відпрацьована технологія виробництва, яка дозволяє отримати продукцію від сімейного фермерства, — розповіла Лана Вєтрова, керівниця Національного реєстру рекордів, повідомляє Укрінформ. 

Зазначається, що родина Жданових вирощує люфу і з її плодів виробляє натуральні мочалки — вони гарно очищають шкіру, поліпшують кровообіг. А також кухонні губки, які після використання, на відміну від синтетичних, не завдають шкоди екології.

- Цінність цього рекорду саме в екоспрямованості. Люфу фермери вирощують на площі 0,28 га і це зафіксовано в Національному реєстрі рекордів, — додає Вєтрова. Крім того, Тетяна та Володимир Жданови постійно беруть участь в екологічних проєктах та акціях.

- Наша філософія — робіть світ навколо себе трохи чистішим і безпечнішим. Навіть маленький крок може зробити його чистішим, — підкреслив Володимир Жданов.

Джерело: seeds.org.ua

Корисну їжу швидкого приготування створюють в Україні

1302 (Copy) (1)
1302 (Copy) (1)

Український стартап «SUSHKA» презентував веганські страви. Компанія позиціонує себе, як виробника корисних страв швидкого харчування без консервантів, ароматизаторів, барвників та цукру.

До пісної лінійки швидких продуктів увійшло п’ять страв: гречана каша з овочами, кус-кус по-східному, картопляне пюре з цибулею, гороховий суп та горохове пюре.

Для приготування веганського фаст-фуду потрібно лише залити страву з пакетика окропом та почекати 10-15 хвилин.

Раніше «SUSHKA» також презентувала серію веганських питних супів з грибами, з горохом та гаспачо. Попри наявність великого вибору страв для веганів та вегетаріанців, стартап також пропонує «швидкі» страви з м’ясом та навіть борщ швидкого приготування. Наразі продукцію від «SUSHKA» можна придбати лише онлайн.

До швидкого борщу, мабуть, чудово підійшло би веганське сало. І такий продукт на ринку вже існує, утім, українські споживачі поласують ним ще не скоро, оскільки продається таке штучне рослинне сало поки що лише у Франції.

Джерело: seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео