Під час виборів 21 липня за безпекою слідкуватимуть усі підрозділи ДСНС

4

Уже цієї неділі, 21 липня, жителі Тернопільщини голосуватимуть на позачергових виборах до Верховної Ради. Проте рятувальники області, які разом із іншими службами слідкуватимуть за громадським порядком, розпочали підготовку до виборів на декілька днів раніше. 

Ще з 15 липня з метою забезпечення протипожежного захисту виборчих дільниць, а також оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, підрозділи ДСНС Тернопільщини перевели на посилений режим несення служби. Про це на прес-конференції 18 липня, повідомив очільник пожежно-рятувальної служби області Віктор Маслей.

- У день голосування на виборчих дільницях будуть нести службу працівники Управління ДСНС. Окрім того до забезпечення порядку залучать працівників добровільних та місцевих пожежних команд, завданням яких буде оперативне і попереднє реагування на можливі надзвичайні події до прибуття основних підрозділів пожежно-рятувальних частин, - повідомив Віктор Маслей. – У день виборів працюватимуть підрозділи, які реагуватимуть на звичайні повідомлення, що прийдуть на лінію служби. Також буде створена група, що реагуватиме на події пов’язанні із надзвичайними ситуаціями на виборах.

Також передбачене цілодобове посилене чергування інших рятувальних підрозділів: піротехнічна група, водолази, група пошуково-рятувальних робіт. За словами начальника пожежно-рятувальної служби усі підрозділи ДСНС готові до виконання служби і зможуть забезпечити порядок під час волевиявлення громадян Тернопілля.

- Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео