Дарія Шевченко

Під звуки снарядів і свист ракет: переселенець із Запорізької області розповів, як їздив до рідного дому

Будівельник із Запорізької області зібрав у рідній хаті особисті речі та повернувся на Тернопільщину, де працює останні кілька місяців

Гуляйполе – місто у Запорізькій області, де сьогодні точаться важкі бої. Окупанти щодня обстрілюють житлові квартали знищують інженерні мережі, але Збройні Сили України гідно захищають місто. Недаремно вороги називають Гуляйполе «злым городом», бо не можуть його захопити.

Будівельник із Запорізької області Сергій ось уже кілька місяців перебуває з родиною на Тернопільщині. Тут він працює на одному з підприємств та займається волонтерством. Нещодавно чоловік їздив до рідного дому в Гуляйполе, аби зібрати особисті речі та вцілілу побутову техніку.

Дорогою до Гуляйполя чоловік передав гуманітарну допомогу від Благодійного фонду «Покрова» в лікарню, в підрозділ рятувальників, для військових з Івано-Франківщини. Каже, що хлопці дуже раділи, коли почули, що він привіз «смачний привіт» саме з сусідньої до Івано-Франківська області. 

Якраз коли я перебував на Запоріжчині, то вороги так крили Гуляйполе, що я думав, уже знесуть його з лиця землі. Але повітряні сили ЗСУ відстояли, захистили. Мрію і надалі, щоб сюди не ступила нога окупанта! А покищо облаштовуватиму життя на Тернопіллі і чекатиму нагоди повернутися до рідного дому,- розповів чоловік. 

Гуляйполе розташоване на межі трьох областей (саме місто у Запорізькій, але межує із Донецькою та Дніпропетровською) і є дуже важливим стратегічним населеним пунктом. Щодня ворог обстрілює місто з різної зброї, перебито вже всі інженерні мережі. Люди, які там залишаються, готують їжу на багаттях і живуть у підвалах. Тому концентрат для приготування грибного супу, згущене молоко, кава та крупа з Тернопільщини - є актуальними та потрібними.

Концентрат для приготування грибного супу, згущене молоко, кава та крупа з Тернопільщини - є актуальними та потрібними в Гуляйполі

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео