Олеся Поліщук

Підозрюваних у вимаганні коштів у підприємця з Тернополя взяли під варту

243297321_4542419422487665_2069017864044978735_n

Підозрювані у вимаганні коштів та знищенні майна тернопільського підприємця перебуватимуть під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

- Тернопільський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури щодо застосування запобіжних заходів у виді взяття під варту особам, підозрюваним за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у середині вересня правоохоронці затримали трьох осіб у ході розслідування резонансного кримінального провадження.

- Встановлено, що тернополянин спільно із 2 жителями інших регіонів підпалили в обласному центрі 2 точки продажу продукції місцевого підприємця та вимагали у нього 250 тис доларів США за припинення своїх протиправних дій й погрожували йому та його родичам фізичною розправою.

Тернопільською окружною прокуратурою до Тернопільського міськрайонного суду були подані клопотання про тримання підозрюваних осіб під вартою, без можливості визначення їм застави.

- Оскільки ухвалами суду першої інстанції клопотання задоволені частково, прокуратура їх оскаржила та відстояла в апеляційному суді позицію щодо безальтернативного тримання під вартою підозрюваних осіб, - повідомляє пресслужба. - Під час розгляду апеляційної скарги прокурора двох підозрюваних взяли під варту у залі суду, в тому числі організатора цих зухвалих злочинів.

Щодо третього підозрюваного – слухання перенесли через хворобу його адвоката, проте позиція прокуратури про необхідність тримання його під вартою залишається незмінною.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео