Ростислав Фук

«Пишалася, що я з України»: санкарка з Тернопільщини стала чемпіонкою світу серед юніорок (відео)

Юліанна Туницька стала кращою серед 33 спортсменок світу на змаганнях у Австрії

Санкарка з Кременця Юліанна Туницька цьогоріч перемогла на Чемпіонаті світу серед юніорок. Дівчина стала кращою серед 33 спортсменок світу на змаганнях у Австрії, пише Суспільне.

 19-річна спортсменка навчається на третьому курсі в одному з вищих навчальних закладів Тернополя.

Ми готувалися до Чемпіонату світу. У нас був тренувальний тиждень. Ми відпрацьовували його заїздами на трасі. Мені дуже подобається траса в Блуденці, тому я приїхала туди з хорошим настроєм і я розуміла, що можливо щось і вийде. Адже в нас вже був Чемпіонат Європи, на якому я посіла четверте місце. Мені здавалося, що я тоді не дотиснула, і цього разу все вийде, – каже Юліанна.

За словами дівчини, на цей сезон вона виїхала разом з юніорською командою. Вони готувалися в Латвії,  де відбувся чемпіонат України. Далі поїхали в Норвегію та в Німеччину. Там відбувалися кубки. Юніорська команда складалася з жіночого екіпажу Наталії Хитренко та Вікторії Коваль, які теж з Кременеччини.

Пишалася, що я з України. Я хотіла б, щоб з усіх країн всі спортсмени, всі тренери, всі вболівальники санного спорту почули український гімн і знали, що Україна також бере участь в абсолютно можливих змаганнях з санного спорту. І що ми також є конкурентами, і що нас також треба боятися, розповідає Юліанна Туницька.

До слова, санкарка ще здобуває спеціальність «Облік і аудит цифрової економіки». У вільний час любить малювати та грати на гітарі.

Фото, відео: Суспільне

Вибір читачів за тиждень

Відео