Тамара Коблик

Пішов захищати Україну у перші дні повномасштабного вторгнення: на Тернопільщині поховали Героя Василя Мимрика (фото)

У вересні 2023-го головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагородив Василя почесним нагрудним знаком “Золотий хрест”. Вічна пам'ять

Страшна війна без жалю забрала життя ще одного нашого Героя – захисника, мужнього бійця та земляка, який боронив українську землю від російського окупанта. Василя Мимрика поховали на Бучаччині. Про це повідомили на сторінці Бучацької міської ради у фейсбуці.

Василь Мимрик, вірний військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок - до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України.

У перший день нового року, при виконанні бойового завдання в районі населеного пункту Стельмахівка Сватівського району Луганської області наш земляк загинув.

До війська захищати Україну боєць пішов у перші дні повномасштабного вторгнення. А вчора, 6 січня, Бучацька громада попрощалася та провела в останню дорогу Героя.

Завжди привітний та радісний - таким Василя запам’ятають односельці, побратими і всі, хто був з ним знайомий.

У воїна залишилася хвора мати Марія Василівна. Війна відібрала у неї найдорожче – єдиного сина, котрий мав бути опорою у старості. А став вічним болем, незагоєною душевною раною і гордістю, бо він - Герой.

Церемонія прощання з Василем Мимриком розпочалась біля рідної домівки, опісля чин поховання було продовжено у церкві Пресвятої Трійці.

Пролунав Державний Гімн, військовий салют і матері вручили символ держави, котрим була вкрита домовина… За цей синьо-жовтий стяг до останнього боровся її син. За вільну Україну. За кожного з нас.

Під скорботну мелодію духового оркестру та з усіма військовими почестями, поховали Героя на місцевому кладовищі села Білявинці.

У вересні 2023-го головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний нагородив Василя почесним нагрудним знаком “Золотий хрест”.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Василя Мимрика з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Тернопільщині зустріли загиблого Героя Ореста Бурбелу.

Фото Бучацької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео