Після повернення з деяких країн тернополянам більше не потрібно сидіти на самоізоляції

europe-flags-1-720x340

Днями в Україні Уряд запровадив адаптивний підхід до самоізоляції та обсервації українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. Відтепер, повертаючись із країн, які входять до зеленої зони, тернополяни можуть забути про самоізоляцію.

Відповідно до рішення Уряду, до зеленої зони входять країни, у яких кількість активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення менша 40 осіб. Якщо інфікованих більше ніж сорок, то такі країни відносять до червоної зони.

Нещодавно «Терен» уже повідомляв про те, що тернополяни, які повертаються з «Польщі» можуть забути про самоізоляцію. Проте, це правило стосується і ряду інших країн.

До країн зеленої зони потрапили: Польща, Єгипет, Туреччина, Румунія, Чехія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Ірландія, Естонія, Греція, Албанія, Кіпр, Латвія, Фінляндія, Литва, Угорщина, Данія, Німеччина, Сербія, Монако, Люксембург, Норвегія, Австрія, Швейцарія, Грузія, Словаччина, Словенія, Ісландія, Хорватія, Чорногорія, Індія, Індонезія, Малайзія, Таїланд та багато інших, Нідерланди, Мальта .

У той час, в Уряді зазначають, якщо людина є громадянином країни «червоної зони», але має підтверджувальні документи, що протягом останніх 14 днів вона перебувала в країні «зеленої зони», то самоізоляція також не буде потрібною. Також іноземці зобов’язані мати поліс медичного страхування на випадок захворювання COVID-19, пише «lowcostavia».

До країн червоної зони входять: Італія, Франція, Молдова, Португалія, Росія, Білорусь, Бельгія, США, Ізраїль та інші.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео