Пізнавальний урок, яких бракує сучасній освіті

Немало молодих людей, які розпочинали свій бізнес в умовах ринкової економіки, через відсутність спеціальних знань і досвіду набили собі чимало шишок, а ще більше - так і не змогли себе проявити. Аби їхніх помилок не повторювали наступні покоління підприємців, керівник корпорації «Агропродсервіс» Іван Чайківський вирішив створити на базі свого підприємства пізнавально-просвітницький проект – своєрідну школу економічних знань для школярів.

 Задум полягає в тому, аби загалом непогані теоретичні знання, які дає загальноосвітня школа, доповнити практичними навиками і досвідом реальної економіки. Розпочали з того, що вирішили при допомозі науковців і практиків створити популярні порадники з прикладної економіки для різних вікових учнівських груп під загальною назвою «Збудуємо український дім».

- Розраховуємо, що наші «порадники», а якщо точніше – своєрідні замальовки про те, як твориться економіка, побачать світ уже до початку нового навчального року. Звичайно, ця робота непроста. І хоча практичні поради носитимуть факультативний характер, та все ж вони повинні пройти апробацію в науковому і  освітньому середовищах. А тим часом, ми вже започаткували цикл практичного ознайомлення школярів з виробництвом на базі нашого підприємства, - сказав Іван Чайківський.

Чимало цікавого для себе побачили і почули 2 червня учні 4-А класу Тернопільської СЗОШ І ступеня повного дня з поглибленим вивченням іноземних мов, які разом зі своїм директором Катериною Михайлівною Поліщук та класним керівником Галиною Михайлівною Лотоцькою побували на виробничих об’єктах корпорації «Агропродсервіс». Майбутнім підприємцям та виробничникам спеціалісти компанії у популярній формі розповіли про принципи роботи насіннєвого і комбікормового заводів, насіннєвої лабораторії. Міські діти, які практично не знають сільського життя, дізналися, як росте хліб і виробляють молоко та м'ясо. Четвертокласники з особливою зацікавленістю побували у молодому яблуневому саду, де досвідчений фахівець поділився секретами догляду за плодовими деревами.

У дитячому колективі природно, поруч із дорослими,  роль екскурсовода взяв на себе учень цього ж класу Павло Чайківський. І невипадково, адже він, разом з батьком, практично щонеділі буває на більшості виробничих об’єктів корпорації. Відчувається, що йому це цікаво і, мабуть, з нього вийде добрий господар на землі.

За словами директора школи Катерини Михайлівни Поліщук, нинішні відвідини одного з кращих сільгосппідприємств Тернопільщини збудили чималий інтерес міських дітей до хліборобської праці. Наштовхнули їх на думку, що компютери, якими вони нерідко надмірно захоплюються, не найголовніше в житті.

Зараз чимало говорять про профільне навчання. Це правильно, але його треба починати уже з початкової школи. На жаль, наші діти здебільшого тільки з книг  дізнаються про майбутні професії. Тож щиро дякуємо керівництву корпорації за хороший пізнавальний урок, яких так бракує сучасній освіті.

За матеріалами сайту корпорації «Агропродсервіс» 

Вибір читачів за тиждень

Відео