По тернополянах стріляють 16-літні сепаратисти

vijna

 Продовжуємо публікувати матеріали від свідків російсько-української війни в рубриці «Війна, як вона є».

 Цього разу про бій сепаратистів під час так званого «перемир’я» напередодні виборів у Росії.

     Всі ці розмови про перемир'я ватажкам терористів потрібні були тільки тому, що на носі вибори в РФ, а стріляють по нашим хлопцям різні елементи, які не підкоряються наказам  московських кураторів. Вони звикли воювати, для них  мир - це не природно, їм потрібна   війна.

     А ми втратили свій шанс сформувати професійну армію у 2014 році - у  першу і другу хвилю мобілізації, коли на службу ішли справжні бійці, патріотично вмотивовані, обізнані. Та тоді держава не підтримала їх. Тепер в одному з підрозділів (а скільки таких є у ЗСУ) 40 процентів особового складу - заробітчани, які воюють за земельні наділи і пільги.

vijna-2jpg
vijna-2jpg

     Під час «перемир’я» терористи в наглу ходять пагорбом (на фото) і укріпляють свої позиції. Наше вище воєнне  керівництво знає: якщо терористи укріплять ці позиції, вони зможуть обстрілювати нас з усіх видів зброї, бо ми будемо у них, як на долоні. Була б наша воля, ми б за пів години розбили це осине гніздо. Силами, що у нас є, ми можемо їх гнати до кордону, була б тільки підтримка артилерії і бажання воєнного керівництва.

     Метрів за 200 стоїть будинок і з нього бандюки б'ють по нас. Великої шкоди нам не роблять, проте, в напрузі тримають. Найцікавіше, що неподалік живе сім'я: дідусь, бабуся і онук-підліток. Йому сепаратисти дали зброю і він час від часу теж стріляє по нас.

Вибір читачів за тиждень

Відео