Ростислав Фук

Поблизу Тернополя виявили двох паліїв сухої трави (фото)

Порушників притягнули до адміністративної відповідальності та наклали штраф

Днями, під час відпрацювання плану спільних заходів щодо недопущення  спалення в природних екосистемах залишків природної рослинності на території Тернопільської громади, інспектори Управління муніципальної інспекції спільно з поліцейським офіцером громади працівником ДСНС виявили двох паліїв. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

Ними виявилися мешканці сіл Глядки та Чернихів.

Нехтуючи усіма правилами протипожежної безпеки у весняно-літній період,  чоловіки спалювали залишки сухої трави на землях сільськогосподарського призначення чим порушили статтю 27 закону України «Про рослинний світ» та статтю 63 «Про тваринний світ», – йдеться в повідомленні.

Порушників притягнули до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 КУпАП (самовільне випалювання рослинності або її залишків) та наклали штраф у розмірі 3060 грн.

Рятувальники зазначають, що палити суху траву дуже небезпечно, зокрема під час спеки.  Це призводить до загибелі не лише рослин, а й тварин. Крім того, під час горіння у повітря виділяються шкідливі для  органів дихання речовини.

Читайте також: Трьох чоловіків підозрюють в порубці дерев у тернопільському парку

Фото Тернопільської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео