Віра Олександрович

Подарунок під ялинку: жителям Тернопільщини повернуть понад 11 млн грн

47676-1_large

Щоб отримати податкову знижку, на Тернопільщині люди задекларували 67 млн грн різних витрат. Лідирує серед них – оплата за навчання.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- На початку грудня, коли період деклараційної кампанії 2019 року підходив до завершення, правом на податкову знижку скористалися 5 112 жителів Тернопільщини, кажуть у податковій. - Вони усі разом задекларували 67 млн грн витрат. Порівняно із відповідним періодом 2018-го кількість декларантів зросла на 696 осіб, а задекларована ними сума – на 17 млн грн

Що цікаво, 4 386 краян подали декларації на отримання податкової знижки у зв’язку з понесеними витратами на навчання. Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) через сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя виявили бажання 640 осіб.

- Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами та понесеними витратами із оплати допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей скористалися 49 і 20 жителів Тернопілля, відповідно, - уточнюють податківці. - Повернуть кошти і 10-ти декларантам, які понесли витрати через переобладнання транспортних засобів, а також трьом особам, які здійснили пожертви, та 4-м, які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла.

До речі, за наслідками перерахунків жителям Тернопільщини повернуть аж 11,5 млн грн ПДФО.

Фото із відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео