Віра Олександрович

Податківці на Тернопільщині божаться, що ходять «у гості» не до всіх

Перевірка

Тернопільські податківці перевіряють лише тих, хто має ризики. Відтак, загальна сума перевірок скоротилася майже на 46%.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Фахівці управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення і міжнародного оподаткування ГУ ДПС в області провели перевірок на 20,8% менше, ніж торік, - стверджують у податковій. - Так, у січні-жовтні 2019-го кількість перевірок склала 259, а в 2018-му їх було 327.

При цьому, за словами фахівців, зросла сума донарахувань - на 23,2 млн грн, порівняно з січнем-жовтнем 2018 року.

- За десять місяців цього року порушникам донарахували 79,2 млн грн платежів, - уточнюють у податковій. - Зокрема, кількість позапланових контрольних заходів скоротилася майже на 46%: 153 перевірки у цьому році проти 223 торік, - кажуть у податковій. - Важливо, що рівень узгодження донарахувань склав майже 83%. Тож до бюджету надійшло 58,6 млн грн платежів.

У податковій наголосили: збільшення нарахувань відбулося у зв’язку із ризикоорієнтованим підходом до вибору платників. Адже для включення їх у графік планових і позапланових перевірок враховують наявність значних ризиків щодо несплати податків і зборів.

- До того ж, наші фахівці зменшили суб’єктам господарювання неправомірно задекларовані збитки на суму 60,1 млн грн і неправомірно задеклароване від’ємне значення податку на додану вартість (ПДВ) на суму 4,5 млн грн, - констатують фіскали.  

Нагадаємо, із планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2019 рік можна ознайомитися на офіційному порталі ДПС України, у розділі «Діяльність», підрозділ «Плани та звіти роботи».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео