Віра Олександрович

Податківці на Тернопільщині подають до суду і часто виграють

Суд

Від остаточних рішень суду до бюджету на Тернопільщині додалося аж 52,3 млн грн. Що цікаво, на користь податкової служби краю за цей рік вирішили 342 справи.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС в області.

- На початку вересня у судах перебували на розгляді 12 562 справи на загальну суму 1,3 млрд грн, – кажуть в управлінні супроводження судових справ Головного управління ДПС у Тернопільській області. - Причому за позовами платників податків до органів ГУ ДПС області спрямували 712 справ на суму 918,6 млн грн, а за позовами податківців – 544 справи на загальну суму 404,7 млн грн.

Упродовж 8-ми місяців надійшли судові рішення у справах всіх категорій. Так, на користь податкової служби краю вирішили 342 справи на загальну суму 542,7 млн грн. Остаточні судові рішення є щодо 219 справ на загальну суму 52,3 млн грн.

- Ще 225 справ на загальну суму 67,3 млн грн отримали позитивні рішення для податківців, хоча позивалися платники, - стверджують у податковій. - Причому є остаточні судові рішення щодо 181 справи на загальну суму 45,7 млн грн.

На користь податкового відомства області вирішили 66 справ на суму 475,5 млн грн за позовами платників податків про скасування податкових повідомлень-рішень.

- До прикладу, у серпні цього року Тернопільський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову одному з підприємств про визнання протиправними і скасування податкових повідомлень-рішень на загальну суму 58,75 млн грн, - уточнюють податківці.

Власне, суддя цілком погодився з позицією контролюючого органу про здійснення підприємством нереальних господарських операцій із придбання товарів широкого вжитку, не підтвердження використання товарів у господарській діяльності, порушення податкового обліку, що стало підставою для нарахування зазначених вище грошових зобов’язань.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео