Ростислав Фук

Подружжя переселенців хоче встановити у Чорткові «Дерево подяки» (фото)

Подружжя разом із міською владою запитує у чортків’ян, де саме встановити пам’ятник

Подружжя митців із Київської області – Яків та Ольга Біленки, котрі на початку повномасштабного вторгнення змушені були покинути свій дім, хочуть від імені вимушених переселенців віддячити всім, хто не залишився осторонь чужої біди та встановити у Чорткові «Дерево подяки». Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

До виготовлення знаку долучаються також чортків'яни Остап Барановський та Олеся Хмелик.

Однієї ранньої весни тисячі наших братів та сестер відлетіли-зірвалися у невідомому напрямку. Не за покликом серця, залишаючи свої так старанно і з любов'ю звиті гнізда-домівки. У страху, відчаю, болю і смутку. Без жодних планів на майбутній день. Лише з однією метою - вижити. І це були довгі моторошні дороги в невідоме. Але не в пустоту, а в теплі дбайливі руки та серця наших таких же братів і сестер на заході. Вже перебуваючи далеко від дому, у нас народилась думка про подяку тим, хто не залишився байдужим осторонь від чужого болю. І саме в Чорткові бажання віддячити за турботу набуло форми «Дерева подяки» або «Дерева вдячних сердець, – розповідають митці.

Подружжя разом із міською владою запитує у чортків’ян, де саме встановити пам’ятник. Серед ймовірних варіантів – парк ім. І.Франка або на території зеленої зони неподалік відділення «Укрпошти». Готові також розглянути будь-які інші варіанти.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео