Ростислав Фук

Поклали на землю, одягнули кайданки: тернопільських поліцейських підозрюють у катуванні чотирьох людей

Правоохоронці впродовж двох годин незаконно утримували чоловіків в безпорадному стані

кайданки (Copy)

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури оголосили підозру трьом співробітникам Управління стратегічних розслідувань. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, працівники УСР на узбіччі дороги в Тернополі зупинили бус із чотирма мешканцями міста.

Діючи в інтересах свого знайомого, виходячи за межі наданих їм прав та службових повноважень, без будь-яких законних на те підстав співробітники УСР із застосуванням заходів фізичного та психологічного впливу здійснили затримання чоловіків, що перебували у автомобілі. Вони силою витягли їх з авто та завдали тілесних ушкоджень, хоча потерпілі не чинили їм жодного опору, йдеться в повідомленні.

Правоохоронці впродовж двох годин незаконно утримували чоловіків в безпорадному стані, лежачи на узбіччі проїзної частини дороги обличчям вниз з заведеними за спину руками в кайданках.

 Їх дії завдали потерпілим окрім фізичних, ще й моральних страждань, адже очевидці події, оскільки це все відбувалось у громадському місці, знімали побачене на мобільні телефони, – кажуть у пресслужбі прокуратури.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів за шістьма статтями Кримінального кодексу України. Досудове здійснюється групою слідчих у  Львові.

Нагадаємо, на лаву підсудних повернули шістьох поліцейських, обвинувачених у перевищенні повноважень, що призвело до смерті 22-річного юнака.  У лютому цього року Тернопільський апеляційний суд виправдав поліцейських, обвинувачених у смерті юнака, який під час обшуку проковтнув пакетик канабісу. Однак Верховний суд з цим не погодився і скасував ухвалу. Апеляцію вдруге розглядають у Тернополі.

Читайте також: Вибивали зізнання: у Тернополі трьох поліцейських підозрюють у катуванні чоловіка

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео