Ростислав Фук

Поліцейські Тернопільщини просять повідомляти про зачинені під час тривоги укриття

За кожним фактом неналежної роботи укриттів проведуть відповідну перевірку

Правоохоронці закликають жителів Тернопільщини повідомляти на лінію «102» про закриті під час повітряної тривоги укриття, а також якщо такі місця використовують не за призначенням. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Отримавши таке повідомлення оператор гарячої лінії зв’яжеться з відповідальною особою, яка закріплена за укриттям, аби громадяни цілодобово мали безперешкодний доступ до сховищ. За кожним фактом неналежної роботи укриттів проведуть відповідну перевірку.

З 27 червня на засіданні Ради оборони Тернопільщини прийняли рішення про збільшення кількості поліцейських патрулів на вулицях населених пунктів області. Основна мета: профілактика правопорушень, перевірка роботи укриттів та безперешкодний доступ до них людей під час ракетної небезпеки.

Нагадаємо, комендантська година на Тернопільщині триває з 00:00 до 05:00. У цей період заборонено перебувати на вулиці та у громадських місцях, а також їздити на авто без спеціальних перепусток.

Також правоохоронці щоденно стежать за дотриманням комендантської години закладами громадського харчування, торгово-розважальними центрами та нічними клубами і посилено здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху в нічний період.

У Тернополі мобільні групи проводять перевірки та профілактичні бесіди з адміністраціями закладів щодо заборони роботи в період комендантської години.

Загалом від початку червня в обласному центрі поліцейські зафіксували близько десяти порушень у роботі таких закладів, зокрема кафе, ресторани працювали після 23 години. Вирішується питання про притягнення власників закладів до адміністративної відповідальності.

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео