Поліцейські Тернопільщини забезпечили правопорядок на фестивалі лемківської культури «Дзвони Лемківщини» (фото)

20210807_100504
Двадцять друга Лемківська ватра запалала 7 серпня в урочищі Бичова поблизу міста Монастириська. Традиційний крайовий фестиваль «Дзвони Лемківщини» після річної карантинної перерви яскраво та гучно приймав поціновувачів самобутньої лемківської культури.   На святкування завітали майже двадцять тисяч гостей та учасників концертних програм з Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Київської, Житомирської, Львівської, Харківської областей. На сцені виступали нарoдні кoлективи, були організовані виставки та майстер-класи на лемківську тематику. Відвідувачі фестивалю куштували страви за давніми рецептами господинь з Лемківщини та мали змогу придбати витвори народних ремесел. Громадську безпеку на етнічному фестивалі дві доби контролювали 166 працівників поліції та 30 військовослужбовців Нацгвардії. Рух транспорту регулювали спеціальні пости поліцейських, а в оперативному штабі ГУНП в Тернопільській області проводився постійний відеонагляд за територією, аби оперативно протидіяти будь-яким правопорушенням.
Працівники вибухо-технічного відділу здійснювали чергування з метою виявлення підозрілих та вибухонебезпечних предметів. Правопорядок забезпечували  піші патрулі, їм допомагали чотирилапі помічники.
Правоохоронці злагоджено та професійно забезпечили публічну безпеку під час фестивалю та не допустили грубих порушень громадського порядку, аби у відвідувачів заходу  залишилися лише приємні враження.
Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео