Орест Сарматський

Польські овочівники можуть втратити чверть врожаю через дощі (Агроновини)

2401 (Copy)

Через надмірні дощі польські картоплярі можуть отримати на значно нижчий урожай, ніж очікували. Зазначається, що втрати можуть становити до 25%. Основні проблеми у виробників картоплі, моркви, петрушки, цибулі, броколі та цвітної капусти. За інформацією, на багатьох полях наразі високий ризик грибкових захворювань, оскільки через опади неможливо було виконати захисні заходи. Також повідомляється, що якість овочів погана, тож фермери прогнозують проблеми з їх зберіганням.

-Весняний холод заважав вегетації, а тепер надмірна вологість призводить до загнивання бульб, особливо на Півдні країни. На півночі фермери борються з паршею, — зазначається у повідомленні.

За оцінками експертів, цьогорічний урожай може бути на чверть нижчим.

Джерело: https://kurkul.com

В Україні рекордно подешевшали яблука

2402 (Copy)
2402 (Copy)

На ринках України більше ніж на третину подешевшали яблука. Тому фрукти встановили рекорд зі зниження ціни. Про це розповів економіст Олег Пендзин, інформує ТСН. За словами експерта поточний рік є дуже сприятливим для яблунь. Зокрема, цьогоріч ціни на яблука нижчі у порівнянні з минулим роком. Також вартість знизилась на 35-40%.

- У столиці лідерами сортів яблук є «Чемпіон», «Слава переможцям» та «Малинівка». Ціни на фрукт коливаються від 10 до 20 гривень за кілограм. Продавці кажуть, що зараз ціни стабільні, але згодом трохи зростуть, — йдеться у повідомленні.

Окрім того, у 2020 р. вартість яблук у середньому в Україні становила 26-27 гривень за кілограм. Цього року вона впала до позначки 16-17 гривень за кілограм.

- Посприяв зменшенню ціни на яблука хороший урожай. Тому на українському ринку переважає вітчизняний продукт. Нині ціна найбільш вигідна, — зазначив Олег Пендзин.

Фахівець додав, що після перших холодів яблука почнуть поступово дорожчати.

Джерело: https://kurkul.com

Вибір читачів за тиждень

Відео