Помер за 9 днів після мобілізації: у Тернопільському ТЦК прокоментували смерть військового

Миколу Ірзайкіна мобілізували 1 лютого і вже 9 лютого його не стало. Вічна пам'ять

Про смерть 35-річного тернопільського військовослужбовця Миколи Ірзайкіна повідомив 10 лютого міський голова Сергій Надал.

Разом з тим, у соцмережах знайомі чоловіка пишуть, що його мобілізували буквально кілька днів тому – 1 лютого. І вже через дев’ять днів Миколи не стало.

У Тернопільському обласному територіальному центрі комплектування та соцзабезпечення прокоментували ситуацію.

Щодо інформації, яка поширюється у місцевих ЗМІ про передчасну смерть військовослужбовця солдата Миколи Ірзайкіна. Солдат Ірзайкін був призваний на військову службу за мобілізацією 1 лютого 2024 року Тернопільським ОМТЦК СП та направлений в навчальний центр, для проходження навчання на посаді курсанта навчального взводу відповідної військової частини. Проте, 9 лютого 2024 року на імʼя начальника Тернопільського ОМТЦК СП від командування військової частини надійшло повідомлення про смерть солдата Миколи Ірзайкіна внаслідок гострої легеневої - серцевої недостатності, про що було сповіщено родину військовослужбовця, – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадують, що усі призвані до лав ЗСУ військовослужбовці направляються до навчальних центрів для проходження двомісячного курсу базової військової підготовки, після чого проходять курс за своєю спеціальністю.

Командування Тернопільського обласного ТЦК СП висловлює щирі слова співчуття родині померлого військовослужбовця Миколи Ірзайкіна, який сповнений почуттям відповідальності, гідно встав на захист своєї країни, – кажуть у Тернопільському ТЦК та СП.

Нагадаємо, раніше у Тернополі розгорнувся скандал після загибелі 33-річного захисника Богдана Покітка. 12 лютого 2023 року його відправили на передову, а вже через 4 дні - 16 лютого він загинув. Як стверджували рідні, чоловік не пройшов належної військової підготовки

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео