Ростислав Фук

Помер засновник борцівської школи у Тернополі

Світла пам'ять

На 86-му році помер український тренер, засновник борцівської школи у Тернополі Володимир Пласконіс. Про це Терену повідомив внук Олександр Пласконіс.

Панахида відбудеться 11 червня, о 18:00 в Домі Печалі на вулиці Микулинецькій. Похорон 12 червня, о 13:00 на Микулинецькому кладовищі. 

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та близьким Володимира Пласконоса з приводу непоправної втрати. Світла пам'ять.

Довідково

Володими Пласконіс народився 30 листопада 1937 року в Тернополі. Закінчив  Кам'янець-Подільський педагогічний інститут. Із 1980 року був суддею міжнародної категорії. Від 1991 очолював Тернопільську спортивну дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву з греко-римської боротьби. Від 2001 — президент спортивно-мистецького і духовного центру «Моя Україна» (м. Тернопіль).

Як тренер підготував 140 майстрів спорту України, 9 майстрів спорту міжнародної категорії, 87 чемпіонів України, 12 чемпіонів і переможців СРСР, 3 володарів Кубка світу, 4 чемпіонів Європи, двох учасників 27-х літніх Олімпійських ігор у місті Атланта (1996, США). Серед них Володимир Балабанов, Анатолій Єльчанінов.

Фото Вікіпедії та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео