Анастасія Кисіль

Понад 300 шкіл області відкриють двері для учнів 1 вересня

Найбільша частина шкіл області працюватимуть офлайн, трохи менше закладів обрали змішану форму, а найменше шкіл навчатимуть дистанційно

314 шкіл області розглядають очну форму освітнього процесу. Змішану - 225 навчальних закладів.  112 шкіл навчатимуться лише дистанційно. Попри війну в Україні навчальний рік розпочинається 1 вересня. Про це повідомив під час брифінгу 30 серпня голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, 53 громади Тернопільщини та 12 обласних закладів загальної середньої освіти вже звернулися до Ради оборони області щодо погодження навчання  в режимі офлайн, а також онлайн та змішаної форми. Актів очікують ще від двох громад.

В пріоритеті для нас всіх є безпека під час навчання наших дітей і ми максимально звернули увагу на укриття. Хотів би нагадати, що в області працювала комісія в складі працівників ДСНС, працівників відділів освіти та Нацполіції, які перевіряли всі цивільні споруди захисту, які будуть використовуватись дітьми, якщо буде ракетна небезпека  під час навчального процесу. Майже всі заклади, що подалися, готові до навчання. На сьогоднішній день 77 % можуть навчатися в режимі офлайн. Решта мають ще подати деякі документи, - каже він.

Нагадаємо, за результатами опитування у Тернопільській  громаді 41% батьків обрали очну форму навчання, 52,9% – змішану і 6,1% проголосували за дистанційну форму. Головним фактором, який вплине на визначення форми навчання, буде рівень безпеки.

Читайте також: Скоро 1 вересня: як почнуть навчальний рік у школах Тернопільщини

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео