Віра Олександрович

Попри скандал, депутати у Тернополі зроблять спробу №5

Мерія_літо

Пленарне засідання уже 17-ї сесії Тернопільської міської ради має відбутися завтра, 18 серпня. І прогнози щодо ефективності роботи депутатів знову робити важко.

За розпорядженням міського голови Сергія Надала, почати працювати депутати повинні о 9 годині. В орієнтовному порядку денному – понад 70 проектів, причому більшість – так звані земельні. Представлятиме їх начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

Втім, як із годиною початку засідання, так і з самою сесією – не все так просто. Нагадаємо, міську раду Тернополя лихоманить ще із квітня, відколи із лав ВО «Свобода» вигнали трьох депутатів Івана Сороколіта, Романа Навроцького і Ігоря Турського. Тож кожного разу не обходиться без протистоянь, бійок, диму і газу із балончиків. Навіть коли депутатам вдавалося ухвалювати рішення, спокою під стінами мерії в цей час не було. Про це «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ. І якщо спробувати підрахувати, скільки уже було таких негараздів, то завтрашня сесія стане щонайменше «спробою №5».

Утім, продовження скандалу таки очікується, адже «опальні» депутати знову зроблять спробу зайти на сесію. Принаймні такий висновок можна зробити із допису Івана Сороколіта у «Фейсбуці». Цитуємо: «Завтра (18 серпня, п’ятниця) – сесія міськради! Як діючі депутати обов’язково маємо брати у ній участь.

Усім, кому «чешеться» перешкоджати нашій депутатській діяльності, радимо не стримувати себе у такому «пориві» і обов’язково продовжувати демонструвати тернополянам власну дурість і «дивну» логіку служіння людям. Тернополянам вкотре буде цікаво дізнатися, що це українці існують для партій, а не партії - для українців…»

До речі, у порядку денному цієї сесії є чимало важливих питань, які не можна відкладати. Наприклад: «Про нагородження відзнаками Тернопільської міської ради» (з нагоди Дня міста – прим.), «Про виконання бюджету Тернополя за перше півріччя 2017 р.», «Про внесення змін у рішення міської ради «Про затвердження Програми «Турбота» на 2016-2018 роки», а також «Про внесення зміни до рішення міської ради «Про затвердження положення «Про громадський бюджет» тощо.

Окрім того, депутати планують заслухати звіти управління освіти і науки та директора КП «Об’єднання парків культури і відпочинку Тернополя". До останнього, зокрема, у депутатів дуже багато претензій. Цікавим має бути і звіт «Про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку». Адже до трибуни піде керівник Тернопільського відділу поліції Сергій Гаврилюк, який на додачу, попри скандал, досі продовжує претендувати на шмат землі під вікнами тернополян.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео