Попри заборону на Шептицького торгують аж гай шумить

Рішення про заборону торгувати на вул. Шептицького у Тернополі прийняли на засіданні виконавчого комітету міської ради близько двох тижнів тому. За цей час підприємці мали переїхати на нові, запропоновані їм, місця. Але, схоже, припиняти торгівлю на забороненій вулиці ніхто не збирається.

З 1 липня вулицею мав рухатися виключно автотранспорт, адже на цій ділянці регулярно утворюються величезні затори через торгівлю на дорозі.

Міська рада запропонувала вирішення проблеми - збудували новий критий ринок. Але є одне «але». Представник інвестора повідомив підприємцям, що безкоштовних місць для торгівлі на всіх не вистачить. Тим паче, критий ринок будувався як комунальний, а тепер він став інвестиційним проектом, тому за місця торгівлі потрібно платити.

Люди вже неодноразово влаштовували акції протесту, бо не хочуть переходити на новий ринок через «захмарні» орендні ставки.

Сьогодні на Шептицького комунальні служби мали провести демонтаж об’єктів, а працівники міліції - забезпечити порядок. Та ні тих, ні других на Шептицького не видно.

Про нововведення міської ради продавці знають, але кажуть, що діватися їм нікуди. Наприклад, пенсіонерка Галина Петрівна продає домашню малину та суниці, бо пенсії не вистачає на ліки, а платити 2000 грн. в місяць за оренду місця нема сенсу.

Міський голова Сергій Надал неодноразово заявляв, що домовленості з підприємцями досягнуто. Люди ж продовжують торгувати, і з острахом очікують «нальоту» комунальників.

Юлія НІКІТІНА.

Фото автора.

Вибір читачів за тиждень

Відео