Поради для тернополян: на що варто звернути увагу, якщо ти новачок в плаванні

ото

Відкриваєте купальний сезон, але плавати ще не навчилися? Не втрачайте оптимізму і беріть на замітку поради, які вкажуть вам, на що ж варто звернути увагу, освоюючи ази плавання у відкритих водоймах чи басейнах.

Отож, перша порада: не забувайте про окуляри для плавання

Спробуйте не знімати плавальні окуляри як мінімум одну годину. У разі, якщо окуляри запітніли, спробуйте примружитися — всередину потрапить трохи води, яка омиє лінзи, і видимість відразу покращиться.

Пам’ятайте, розминка – обов’язкова.

Тіло для плавання має бути гнучким, тому треба ретельно розім’яти всі м’язи. Це допоможе уникнути травм чи судом у воді.

Перед плаванням не варто їсти

Має пройти година, після останнього прийому їжі. Каву пити теж не варто. А от водичку - можна.

Навчіться впевнено дивитися вперед

Звичайно, якщо ви не лідер в гонці, вид перед вашими очима під час запливу практично ніколи не змінюється. Однак важливо розвинути вміння іноді дивитися вперед так, щоб помічати всі можливі перешкоди, не зменшуючи при цьому темп. Намагайтеся піднімати голову і дивитися вперед кожних 25 метрів.

Тримайте спину прямо

Стрибнувши у воду, випряміть долоні так, щоб вони дивилися вниз. Під час кожного удару слідкуйте за тим, щоб руки ніколи не перетинали центральну лінію тіла, а спина завжди залишалася прямою, але надміру не напружуйтеся. Відчувайте тіло.

Спробуйте поплавати в ластах

Якщо під час плавання ви занадто високо викидаєте ноги, ласти допоможуть впоратися з цією проблемою. Крім того вони зроблять ваші щиколотки більш рухливими.

 

Затямте, плавання боятися не варто, адже це найбільш безпечний вид спорту. Головне – тренування і впевненість у собі. А регулярне відвідування басейну чи відкритих водойм дозволяють покращити імунітет, загальне самопочуття та фізичну витривалість. Проте важливо правильно тренуватись, щоб досягти бажаних результатів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео