Орест Сарматський

Посадовці обікрали фермерів на 2,5 млн грн. (Агроновини)

1101 (Copy)

Слідчі завершили досудове розслідування за фактом незаконного заволодіння насінням соняшника в Харківській області.

Про це пише propozitsiya.com.

Поліцейські встановили, що організована злочинна група, до складу якої входили директор державного підприємства та два керівники його підрозділів, шахрайським способом заволоділа насінням соняшника загальною вагою 245 тонн, яке фермерські господарства передали на зберігання.

Сума завданих підприємствам збитків склала 2,5 млн грн.

Досудове розслідування проводилося за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до 12 років тюремного ув’язнення.

Велика Британія піддалася нападу гігантських «п'яних» ос

Появу комах експерти пов'язують з теплою весною і жарким літом. Вони зазначають, що ос також привернула велика кількість їжі, фрукти, що забродили.

Про це пише propozitsiya.com .

Жителів Великої Британії попередили про нашестя гігантських «п'яних» ос, які більші за звичайних, дуже агресивні і можуть без причини нападати на людей.

- Тепер навколо літає майже 200 млрд цих особин. Додатково до цього в Британії існує близько 250 млрд звичайних ос, — повідомив глава місцевої компанії з боротьби з шкідниками Пол Бейтс.

1102 (Copy)
1102 (Copy)

Він порадив жителям країни бути уважнішими на вулицях, і особливо на пікніках. За словами фахівця, в цю пору року робочі оси якраз припиняють всі роботи щодо забезпечення безпеки гнізда і доставки харчування матці, а тому, як тільки вона припиняє відкладати яйця, робочі оси виходять назовні «розслабитися».

- Вони харчуються залишками людської їжі і фруктами, які забродили, від чого стають ніби «напідпитку» і дуже сміливими, — говорить директор фірми з боротьби з шкідниками Бейтс.

Британцям пояснили, що укуси гігантських ос дуже болючі. При зустрічі з комахами рекомендується не розмахувати руками — різкі рухи можуть бути сприйняті як агресія.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео