Посмертний подарунок поету-пісняру показали у Тернополі

320974827e1a341109de8a1a418121fb

Експозиція під назвою «Ім’я, вписане в історію Тернопілля»,  присвячена життю та творчості  Сергія Антоновича Сірого, талановитого поета-пісняра, журналіста і заслуженого діяча естрадного мистецтва України, відкрилася в Тернопільському краєзнавчому музеї в день його народження, 11 листопада.

Експозиція розповідає про життєві та творчі стежки, здобутки, розкриває багатогранність таланту Сергія Антоновича. Тут представлено численні фото, документи, газетні матеріали, нагороди (деякі з них посмертні),  книги, диски й касети з піснями, вірші поета. Можна подивитися навіть на особисті речі митця – зокрема, його темні окуляри від сонця, в яких пана Сірого часто можна було побачити на вулицях Тернополя, пише ТеНьюс.

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, виставка, Сірий тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, виставка, Сірий

Дружина митця Галина Михайлівна Сіра щиро вдячна музею за ініціативу створення експозиції, що триватиме протягом трьох тижнів. Вона з радістю подарувала експонати для виставки і подальшого зберігання в фондах закладу.

З творчістю Сергія Сірого знайомий, мабуть, чи не кожен тернополянин. Адже на його слова створено понад 200 пісень. Серед них - ода рідному місту, пісня «Наш Тернопіль».  Багато людей є поціновувачами його еротичної лірики. В  доробку поета є й віршовані казочки для дітей. Важливе місце в творчості займала доля держави. За  проникливу пісню-реквієм «Чорний ворон», присвячену подіям на Сході України, він отримав третю (посмертну) «корону» на конкурсі «Коронація слова» у 2018 році.

- Незважаючи на досягнення високих творчих вершин, в житті чоловік був надзвичайно скромною та доброю людиною, - розповідає дружина. - Він був дуже домашній, але після нашої спільної поїздки в Литву  полюбив подорожі. Після цього багато подорожував і в кожній поїздці шукав «родзинки», щось особливе. Багаті враження від звичаїв і життя людей, незвичайних місць  дарували йому творче натхнення, - з теплом згадує пані Галина.

Сергій Сірий любив поезію, пісню, любив дружину, рідне місто, любив світ і  життя… І залишив усім у своїх рядках девіз -  «Ти живи, щоб любити»…І сам він житиме у людській пам’яті та щедроврожайній творчості завжди.

тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, виставка, Сірий тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, виставка, Сірий тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, виставка, Сірий тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, виставка, Сірий тернопіль, новини тернополя, новини тернопільщини, тернопільські новини, виставка, Сірий

Максим Скасків

Вибір читачів за тиждень

Відео