Орест Сарматський

Постачальники ранніх овочів обіцяють високі ціни (Агроновини)

2301 (Copy)

Ціни на ранні овочі відкритого ґрунту залишаться високими до початку літа. Причина — несприятливі кліматичні умови на півдні України і, як наслідок, часткова втрата врожаю.

Про це розповів фахівець з розвитку плодоовочевого ринку Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) в Миколаївській області та Фонду LASKA Олег Калінін.

За його словами, в Миколаївській області під час заморозків озима цибуля, плантації суниці садової та малини вимерзли в середньому на 30-40%, а в деяких господарствах —  на 100%.

- З початку березня кілька разів на ґрунті температура опускалася до мінус 3-4°С, один раз до мінус 12 °С. Тож не дивуйтеся, що ціни на редис та молоду капусту зараз настільки високі. Торік у цей час оптова ціна редису становила 2 грн. і виробники масово викидали овочі у посадки біля ринку в Великих Копанях, а сьогодні редис оптом коштує 35-38 грн», — розповідає фахівець з розвитку плодоовочевого ринку UHBDP в Херсонській області та ГО «Земля Таврії» Едуард Дембінов.

Він також повідомив, що на півдні України через дощову погоду, яка тримається вже кілька тижнів, досі не висадили картоплю у відкритий ґрунт. Затримується на 2 тижні і посадка білої, червоної і ріпчастої цибулі.

Джерело: agroportal.ua

   

Експорт цукру зменшується з кожним місяцем

2302 (Copy)
2302 (Copy)

Експорт цукру в Україні за січень-березень цього року сягає 2,17 тис. т, що у 20 разів менше, ніж за аналогічний період минулого року (45,5 тис. т).

Про це з посиланням на дані Державної митної служби повідомляє Науково-практичний центр цукробурякового виробництва.

Найбільші країни-імпортери цукру - Ізраїль, Німеччина, Молдова.

Джерело: agroportal.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео