Тамара Коблик

Повернувся з Франції, щоб захищати Україну: на Тернопільщині поховали сина священника, який загинув на війні (фото)

Під час обстрілу Дмитро Джиджора закрив своїм тілом побратима, який завдяки цьому залишився живий

Вчора, 2 серпня, у м. Монастириська Чортківського району відбувся чин похорону над воїном ЗСУ 37-річним Дмитром Джиджорою, який загинув під час артилерійського обстрілу у районі населеного пункту Білогірка Херсонської області. Про це повідомили на сторінці Тернопільсько-Бучацької єпархії Православної Церкви України у фейсбуці.

Очолив чин похорону архієпископ Тернопільський і Бучацький Тихон у співслужінні настоятеля протоієрея Олександра Даньківа та місцевого духовенства в Свято-Успенському храмі м. Монастириська. Віддати шану та провести в останню путь новопреставленого Воїна-Героя Дмитра прийшли його рідні, друзі, товариші по службі та жителі міста. Поховали загиблого захисника України на цвинтарі в с. Заставці.

З раннього дитинства батько священник Павло разом з матір’ю Ольгою виховували сина Дмитра прививаючи любов до Бога та своєї Батьківщини. На час початку війни, перебуваючи у Франції, Дмитро залишив усе та повернувся до рідної України, щоб боронити від російського окупанта, - йдеться в повідомленні. - На жаль, життя відважного Героя обірвалося. Своїм тілом під час обстрілу він закрив побратима, який завдяки цьому залишився живий.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Дмитра Джиджори з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, на Збаражчині провели в останню путь Героя Олексія Карпова.

Читайте такожІз монаха - у снайпери: історія Героя з Тернопільщини, який загинув на війні.

Фото зі сторінки Тернопільсько-Бучацької єпархії Православної Церкви України у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео