Божена Волинець

Повіривши псевдобанкіру, жителька Тернопільщини втратила чималу суму

Дзвінок від псевдопрацівника банку обійшовся жінці у понад 27 тисяч гривень

З повідомленням про вчинення шахрайських дій до співробітників Тернопільського відділення поліції звернулася 47-річна жителька одного із сіл району. Незнайомець дізнався реквізити її банківської картки та незаконно зняв звідти понад 27 000 гривень. Про це повідомляє поліція Тернопільської області.

Чоловік зателефонував і  представився працівником служби безпеки банку, клієнткою якого є жінка. Згодом повідомив, що з банківською карткою жінки виникли деякі проблеми та він допоможе вирішити їх у телефонному режимі. 

– Відтак заявниця повірила та виконала усі вказівки псевдопрацівника банку: продиктувала дані своєї картки та цифри з смс-повідомлення, яке їй надійшло. У результаті таких маніпуляцій з її рахунку шахрай зняв усі кошти, – інформують у дописі. 

Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину. Правоохоронці застерігають: у жодному разі не можна надавати стороннім особам особисті дані банківської картки. Не варто розголошувати коди, які надходять вам із банку. 

– Підключіть смс-інформування стосовно операцій з платіжною карткою та у разі потреби встановіть ліміт для зняття коштів. Якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи, - закликають працівники поліції. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео