Ростислав Фук

«Повістки видають у різних місцях»: у військкоматі розповіли про мобілізацію на Тернопільщині

Отримання висновку про придатність не означає негайну відправку до війська, зазначають у ТЦК

Територіальні центри комплектування Тернопільщини, попри послаблення активності громадян у порівнянні з першими місяцями 2022 року, продовжують виконувати поставлені завдання щодо призову по мобілізації. Про це повідомили у пресслужбі обласного центру комплектування та соціального забезпечення.

Бойові підрозділи, які ведуть активні бойові дії потребують вмотивованих та самовідданих воїнів, які після визначеної підготовки у навчальних центрах, в тому числі і за кордоном, зможуть підставити міцне плече тим, хто воює вже довгий час. Але поряд з бойовими спеціальностями є велика потреба у фахівцях по ремонту техніки, озброєння, з питань логістики, бухгалтерах, кухарях та інших, здавалося б, зовсім не військових спеціальностях, - зазначив заступник начальника обласного ТЦК полковник Микола Бойко.

Військові нагадують, що вік призову громадян по мобілізації від 18 до 60 років, вони мають бути придатними до військової служби, а найголовніше – мати свідоме розуміння та бажання захищати країну.

А обмежено придатні до військової служби згідно з висновком військово-лікарської комісії – можуть бути мобілізовані, але проходити службу будуть у військових частинах забезпечення, установах та навчальних закладах МОУ, а також у територіальних центрах.

Також, в черговий раз нагадаємо, що триває оповіщення громадян та у різних місцях видаються повістки, згідно з якими, військовозобов`язаний повинен прибути у ТЦК СП, звірити свої облікові дані та пройти медкомісію. Призов та відправка на навчання з подальшим комплектуванням військових частин відбувається не одразу, а за потреби відповідно до військового фаху військовозобов‘язаного, – йдеться в повідомленні.

Тобто, отримавши висновок ВЛК про придатність та при відсутності підстав, які надають право не бути призваним чи мати право на відстрочку - це не означає негайну відправку до війська. Усе визначає потреба у комплектуванні саме за певною спеціальністю.

Надалі, військовозобов’язані направляються до навчальних центрів, де проходять підготовку за своїм фахом.

Тож, в чергове звертаємося до громадян Тернопільщини бути свідомими та не нехтувати своїм обов`язком щодо захисту країни. Закликаємо чоловіків самостійно прибувати до ТЦК СП за місцем перебування на військовому обліку та разом з тисячами воїнів дати гідну відсіч ворогу, – зазначають в обласному центрі комплектування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео