«Працівника на цвинтарі ніколи не було», – на Кременеччині староста прокоментував проблему з кладовищем 

пшевлоцький білокриниця

На Кременеччині староста Роман Пшевлоцький прокоментував проблему щодо благоустрою кладовища у селі Білокриниця. Він переконує, що спеціального працівника, який обслуговував цвинтар ніколи не було. Разом з тим визнає, що у процесі реалізації адміністративної реформи та створення Кременецької громади, одного з двох комунальників Білокриницької сільської ради таки довелося скоротити.

– Працівника, який обслуговував цвинтар ніколи не було! У сільській раді було два працівника із благоустрою на чотири села: Білокриниця, Андруга, Лішня, Веселівка. Але тимчасово для допомоги, щоб забрати старий паркан і встановити новий на кладовищі в Білокриниці був закріплений один із працівників по благоустрою, – прокоментував Роман Пшевлоцький. – Після децентралізації всі колишні працівники сільрад були повідомлені про звільнення і відповідно створювалась нова структура. На даний момент згідно нової структури, яку затверджують депутати Кременецької міської ради, нам вже на п'ять сіл:  Білокриницю, Веселівку, Андругу, Лішню та Сапанів надали одного працівника з благоустрою, який має наводити лад в усіх цих селах, – наголошує староста.

Також Роман Пшевлоцький зазначає, що на кладовищах зазвичай прибирають церковні громади і закликає громаду об’єднатися для вирішення проблеми.  

– У нас п'ять сіл в кожному з яких є своє кладовище, за жодним із них немає закріпленого працівника. Всі кладовища прибирають за допомогою церковних громад, які самоорганізовуються і утримують працівника, оплачують його роботу. На території нашої громади жодне кладовище немає закріпленого працівника від місцевого самоврядування, – зазначає староста.

Фото зі сторінки Романа Пшевлоцького у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео