Тамара Коблик

Правоохоронці Тернопільщини розшукали 215 зниклих дітей за рік

У разі зникнення дитини – не зволікайте, а одразу звертайтеся за допомогою на спецлінію 102

До ювенальних поліціянтів області впродовж року надійшло понад двісті повідомлень та заяв щодо розшуку неповнолітніх. Завдяки злагодженим спільним діям правоохоронців та небайдужих громадян 215 дітей розшукали та повернули додому. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці реагували оперативно на кожне повідомлення про зникнення дитини. Місцезнаходження 208 неповнолітніх вдалося встановити упродовж доби.

Найбільша кількість повідомлень про зникнення дітей надходила до Тернопільського районного управління поліції, Кременецького відділу поліції та відділення поліції №1 (Тернопіль)

Ефективно працює система сповіщення про розшук дітей у рамках соціальної програми «Пошук дітей» від оператора «Київстар» і онлайн-сервіс виклику авто «Uklon». Детальна інформація про розшук дитини буде поширюватися серед користувачів сервісу саме в тих зонах, де її востаннє бачили.

Зазвичай, зазначають ювенальні поліціянти, діти тікають від непорозуміння в сім’ях або ж через особистісні конфлікти. Сюди ж можна віднести й перше нерозділене кохання, перші розчарування у побудові стосунків.

Поліціянти особливо наголошують, що саме у підлітковому віці, від 14 до 16 років, варто уважніше ставитися до своїх синів та доньок, звертати увагу на життя дітей у соціальних мережах, аби не пропустити ознак суїцидальної поведінки.

Важлива «золота середина»: не порушувати кордонів підлітка, помічати, якщо з ним щось не так і бути в емоційному контакті.

Декілька порад від поліціянтів батькам:

  • будьте уважні до того, що ви говорите своїм дітям;
  • виховуйте дітей, подаючи їм бездоганний приклад, будьте для них порадниками, друзями;
  • знаходьте можливість підтримати свою дитину;
  • телефонуйте своїм дітям, цікавтесь місцем перебування їх дозвіллям та станом здоров’я;
  • робіть все для того, щоб діти не втратили довіри до Вас.

У разі зникнення дитини – не зволікайте, а одразу звертайтеся за допомогою на спецлінію 102. Це дозволить оперативно встановити місце перебування розшукуваного, залучити додаткові технічні засоби.

Нагадаємо, нещодавно тернопільські правоохоронці розшукували 14-річного хлопця, який втік з дому.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео