Ростислав Фук

Тернопільські правоохоронці затримали підозрюваного у виготовленні довідок про зняття з військового обліку

Свої послуги підозрюваний оцінив у вісім тисяч євро

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі обласної поліції викрили чергову схему ухиляння від мобілізації. За вісім тисяч євро «винагороди» мешканець Львівщини обіцяв допомогти чоловікові стати «непридатним» до військової служби, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Як ідеться в повідомленні, підозрюваний мав зняти з розшуку чоловіка як такого, що переховується від мобілізації, зробити «непридатним» та надалі взагалі зняти з військового обліку.

У ході слідчих заходів правоохоронці задокументували отримання 21 000 гривень «авансу» на картковий рахунок фігуранта. 31 січня в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України організатора затримали у Львівській області. Він отримав вісім тисяч євро хабаря.

Наразі затриманому повідомили про підозру за частиною 3 статті 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися спільно з Департаментом військової контррозвідки СБУ за процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.  

 Читайте також: Майже 10 тисяч доларів заплатив тернополянин за виїзд за кордон: викрили ще одну схему

У Тернополі засновника громадської організації підозрюють у незаконному переправленні чоловіків за кордон

Тернополянин роздавав чоловікам призовного віку фальшиві військові квитки

На Тернопільщині викрили ще один канал переправлення ухилянтів через кордон

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео