Правоохоронці області виявили перші порушення при перевірці соціальних центрів для людей похилого віку

DSC00137

Відпрацювання щодо законного функціонування пансіонатів для громадян похилого віку, будинків-інтернатів для осіб з інвалідністю та реабілітаційних центрів тривають на Тернопільщині. 40  мобільних груп у складі 80–ти поліцейських  відвідують установи області, які надають соціальні послуги з проживання.

Про це повідомляє Досьє 102.

Під час рейдів працівники поліції акцентують увагу на забезпеченні належних умов проживання громадян в установах, їх наповненість, дотримання правил пожежної безпеки, наявність установчих та інших юридичних документів.

DSC00164
DSC00164

Станом на 26 січня поліцейські виявили перші порушення. З недотриманням вимог типового положення згідно 772 постанови Кабінету Міністрів України здійснював догляд за особами похилого віку геріатричний заклад в селі Біла Тернопільського району. Без відповідної реєстрації та дозволу на забезпечення проживання перебували 28 людей в одному з соціальних центрів на Чортківщині. Ще один центр духовної реабілітації функціонував з порушенням вимог 185 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження критеріїв діяльності надавачів соціальних послуг».

Загалом правоохоронці задокументували 10 порушень.

DSC00156
DSC00156

Відомості  про події внесено до до журналу єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.  Проводиться перевірка.

Фото: Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео