Правоохоронці розповіли вчителям, як діяти у разі небезпеки (фото, відео)

MVS_0122

У Тернополі для педагогів провели майстер-клас, у якому розповіли, як варто поводитися під час екстрених та небезпечних ситуацій, а також при знаходженню вибухонебезпечного предмета. 

Теоретичне заняття з правил безпеки провели вибухотехніки для працівників Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти. Мета заходу – розповісти, показати та навчити, як поводитися  у разі виявлення небезпечних предметів та виникнення надзвичайних ситуацій.

MVS_0120
MVS_0120

Педагоги працюють з дітьми й вони повинні не тільки самі знати, як діяти у разі небезпеки, а й навчити школярів правил безпечної поведінки. Фахівці вибухотехнічного відділу Головного управління Національної поліції області показали освітянам макети сучасних боєприпасів та навели їх характеристики.

За словами заступника начальника вибухотехнічного відділу Віталія Ярошенка, часто до школи учні можуть принести різні небезпечні предмети, навіть не відаючи про це. Педагогічні працівники повинні знати, що слід робити при виявленні зброї, підозрілих валіз та речей.

 - Наше завдання – розповісти та показати алгоритм дій у разі виникнення непередбачуваних ситуацій, - зазначив Віталій Ярошенко.

Вибухотехніки розповіли педагогам, як поводитися з небезпечними предметами, та як діти у разі їх виявлення, щоби мінімізувати можливі негативні наслідки. Присутні моделювали різні непередбачувані ситуації та шукали правильні шляхи їх вирішення, зокрема, коли у навчальний заклад надходить повідомлення про закладення вибухівки.

MVS_0133
MVS_0133

У користі таких зустрічей впевнений заступник директора Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної  педагогічної освіти Юрій Шайнюк.

 - Такі зустрічі необхідні для того, щоби педагоги могли убезпечити не тільки своє життя, а й життя наших учнів,  - зауважив Юрій Шайнюк.  

Зауважимо, з початку року вибухотехніки провели понад 30 подібних теоретичних занять з правил безпечної поведінки.

Джерело: ГУНП

Фото, відео з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео