Правоохоронці встановили, хто зробив інвалідом 13-річного тернополянина

«Терен» уже повідомляв про нещасний випадок із 13-річним жителем Тернополя, в руках якого вибухнула петарда, травмувавши руку. У поліції розповіли про деталі драми.

Підліток приїхав у гості до бабусі у село Настасів Тернопільського району. Розважався надворі з ровесниками, запускаючи петарди. Одна з них розірвалася в його руках.

З неповною травматичною ампутацією першого, другого та третього пальців правої кисті руки хлопця привезли до обласної дитячої лікарні. Медики прооперували потерпілого, його життю нічого не загрожує.

Правоохоронці встановили крамницю, де хлопці придбали небезпечні іграшки. Це невеличкий сільський продуктовий магазин, де власник, не маючи дозвільних документів, продавав піротехніку. У нього вилучено залишки забороненої продукції. Власник зізнався у тому, що продав неповнолітнім петарди.

Відомості про даний факт правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 166 ККУ – злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування.

Правоохоронці вкотре звертаються до краян із застереженням: не дозволяйте дітям самовільно купувати піротехніку й бавитись нею, адже це може призвести до біди.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео