Ростислав Фук

Представився працівником банку: у тернополянки з картки зникло майже 90 тис. грн

Працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані, наголошують у поліції

картка

88 тисяч гривень викрав у 41-річної тернополянки шахрай, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

За словами жінки, до неї зателефонував невідомий, який представився працівником банку, ввійшов у довіру та дізнався персональні дані карткового рахунку. Через деякий час жінка отримала сповіщення про зняття готівки в розмірі 88 000 гривень.

Правоохоронці проводять розшукові заходи, аби встановити причетних до злочину. За фактом шахрайства слідчі відкрили кримінальне провадження.

Поліцейські звертаються до власників карткових рахунків:

  • не повідомляйте ПІН-код картки та ні в якому разі не зберігайте ПІН-код у гаманці чи разом з карткою;
  • не повідомляйте ваші персональні дані (пін-код, номер картки, логін і пароль, cvv-код) третім особам, навіть якщо вони представляються працівниками банку.

Працівники банку ніколи не перевіряють ваші персональні дані. Окрім цього, не потрібно розголошувати коди, які приходять вам на ваш мобільний номер, і не набирайте на вашому телефоні невідомі вам комбінації цифр. У разі, якщо ви підозрюєте, що спілкуєтесь з аферистами, завершуйте телефонну розмову та телефонуйте на гарячу лінію банківської установи, - кажуть поліцейські.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео