Олена Чепіль

При свічках або з генераторами: перелік магазинів у Тернополі, які працюють, коли немає світла

У деяких магазинах покупці можуть не лише придбати продукти, а й зігрітись кавою та зарядити мобільні. Однак врахуйте, що варто мати з собою готівку, бо розрахуватися банківською карткою не завжди є можливість

Через відсутність електропостачання чимало торгових мереж змушені закриватися або ж встановлювати автономне живлення. Але українці вже вкотре проявляють свою незламність. Чимало торгових закладів у Тернополі працюють при свічках чи ліхтарях, дехто встановив генератори. 

Які магазини, кіоски та супермаркети працюють навіть, коли нема світла, з’ясували журналісти Терену. Перелік неповний, якщо вам відомо, які ще торгові точки працюють, пишіть про це у коментарях до матеріалу на фейсбук-сторінці Терену. 

АТБ 

Роздрібні мережі заздалегідь почали готуватися до можливого блекауту. Найбільший ритейлер країни АТБ закупив генератори та оприлюднив перелік адрес магазинів, в яких можна купити продукти в разі відключення світла. Проте Тернопільської області в цьому списку немає. Охоронець магазину на проспекті Степана Бандери, 47 розповів, що тут зазвичай не відключать світла, адже вони знаходяться на одній електромережі з важливими об’єктами. В інших, якщо немає світла, то магазини не працюють. 

Зручний маркет Сім23

Під час перебоїв з електропостачанням маркет Сім23 закупив генератори для декількох магазинів, що знаходяться за адресами: 

  • пр. Степана Бандери, 76
  • пр. Злуки, 1
  • вул. Захисників України, 5
  • вул. Київська, 9а

Там, де немає генераторів, маркет не працює. 

У даний час, коли відбуваються екстрені чи планові відключення електромереж, наш маркет старається забезпечити обслуговування своїх клієнтів. Там, де є генератори, розрахунок неможливий картою, проте покупці можуть придбати будь-який товар готівкою, окрім кави та продукції з фуд-сервісу. Є маркети на вул. Коперника, 1, Грушевського 1, Грушевського 5, де вкрай рідко відключать електроенергію. Тому відвідувачі можуть прийти підзарядити гаджети та купити улюблений смаколик, - розповідає керуючий одного із маркетів Ігор Фредина. 

Ігор Фредина зазначив, що в Сім23 можна підзарядити  свої гаджети

Універсам 

Універсам на проспекті Злуки, 25 під час відключення електроенергії працює за допомогою генератора, адже світла немає довго та часто. Працівники розповідають, що під час відключень магазини довкола зачиняються, тому наплив людей тут дуже великий. Розрахуватися можна і карткою, і готівкою. 

Сільпо

Журналісти Терену побували у супермаркеті “Сільпо”, що на вул. Максима Кривоноса, 2-Б. На дверях - записка: “Немає світла”. А отже супермаркет працює лише тоді, коли є електропостачання.

Проте “Сільпо”, який знаходиться в ТЦ ”Орнава” працює, як і всі магазини у торговому центрі, що на вул. Торговиця, 15А. Розрахуватися тут можна як готівкою, так і за допомогою терміналу. З актуальною картою магазинів, що працюють під час відключень, можна ознайомитися за посиланням.

Мережа магазинів “Щодня”

У разі зникнення електропостачання мережа магазинів “Щодня” працює з ліхтариками та свічками. А якщо зовсім темно, приймають замовлення біля дверей та виносять покупцю, розповідає керівниця маркетингового відділу Тетяна Бабич. Однак якщо немає світла, розрахуватись можна лише готівкою. 

Без світла важко, але працюємо, прикладаємо багато зусиль. Адже в нашому магазині є товари, які зараз вкрай необхідні покупцям: свічки, ліхтарики, предмети для особистої гігієни, підгузники. Це те, що потрібно завжди, - зазначає Тетяна Бабич. 

Магазини без світла працюють за такими адресами:

  • вул. С.Бандери 72
  • вул. Майдан Перемоги 4
  • вул. Перля 3

Калина

Магазин, який знаходиться на вул. Лучаківського, 15, працює на альтернативних джерелах енергії тоді, коли відключають світло. 

Якщо є можливість, то потрібно працювати, адже людям потрібно також купляти необхідні продукти: хліб, молоко або інші важливі продукти. Однак розрахунок можливий лише готівкою, адже в нас нестабільне інтернет-з’єднання, - розповідає працівниця “Калини” Мар’яна. 

За її словами, у інших магазинах “Калина” є генератори. Тому всі чотири магазини у Тернополі обслуговують людей навіть під час перебоїв з електропостачанням. 

Смаколик

Магазин “Смаколик” у разі відключення електроенергії не працює. Проте в супермаркети планують закупити генератори. Тому, як кажуть працівники, “Смаколик” вже через кілька тижнів зможе працювати навіть без світла. 

Але на вул. Чернівецькій, 50, Слівенській, 15 та Бережанській, 53 магазини цієї мережі працюють практично завжди. Адже знаходяться на одній лінії з об'єктами критичної інфраструктури й електропостачання там не вимикають.

Фото Терену та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео