Божена Волинець

Продаж ялинок у Тернополі: яка вартість, асортимент та як потрібно доглядати за новорічною красунею?

269612848_673233083679997_191085902711343940_n

З наближенням новорічно-різдвяних свят у Тернополі розпочали продаж ялинок. Придбати новорічну красуню можна на ринках та в окремих торгових точках. 

Мешканці міста мають змогу обрати новорічне дерево на будь-який смак та гаманець. 

- Потрібно, щоб ялинка була гарна, щоб сподобалась людині. Якщо ж сподобалась, то значить, що це її ялинка, тому що будь-яка ялинка по-своєму красива, і коли людина обирає, то одразу відчуває, що це її, - говорить продавець Іван.

Важливо обрати законно-вирубану ялинку, адже сьогодні є чимало браконьєрів. Тому на ялинках можна побачити спеціальний штрих-код, за допомогою якого можна дізнатися, де їх вирубали. 

- Так, ялинки всі чіповані. Будь-яка людина може прийти, перевірити за номером, звідки ялинка, де виписана. 

Ми запитали тернополян, чому вони обирають живу ялинку.

- Цього року я придбала справжню живу ялинку, тому що, по-перше, вона має свій сертифікат, тобто, ми будемо впевнені, що її незаконно не вирубали десь, чи не привезли. Також вона додає святкового настрою квартирі, - розповідає Надія.

Pasted into Продаж ялинок у Тернополі яка вартість, асортимент та як потрібно доглядати за новорічною красунею
Pasted into Продаж ялинок у Тернополі яка вартість, асортимент та як потрібно доглядати за новорічною красунею

- Ми з батьками купуємо кожного року живу ялинку. Це в нас як традиція. Я люблю, коли в будинку пахне хвоєю, і, на мою думку, штучна ялинка не виглядатиме так красиво, як жива. 

Придбавши новорічну красуню, важливо знати, як за нею доглядати. 

- Якщо ставити смерічку, то її потрібно час від часу поливати, щоб була вологість. Можна ставити або якесь відерце з піском, або підставки ставлять. Ялиця – більш стійкіша, вона довше стоїть, засихає і не обсипається. Її можна навіть насухо ставити, але бажано, щоб все одно живилася водою. Як буде вода і вологість, то буде краще зберігатись, - розповідає пан Іван. 

У місцях продажу можна побачити звичайну ялину, пишну сосну та інші породи хвойних. Ціна таких красунь - від 150 до 1500 грн.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ttwwhd34goY[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео