Продуктова етикетка або інструкція для тернополян

2 (6)

Жителям Тернопільщини варто звертати увагу на етикетки на продуктах харчування, щоби вберегти своє здоров’я.

Важливо знати, що правила оформлення продуктової етикетки зобов’язують виробників публікувати таку інформацію: дату виробництва, термін зберігання, харчову та енергетичну цінність, вміст цукру, клітковина, жири, склад, дані про виробника (імпортера).

Обираючи продукт необхідно віднайти позначення дати виробництва та зберігання, щоб перевірити, чи не зіпсований він. Якщо таких позначень немає, краще залишити його на полиці. Також звертати увагу на умови зберігання, бо ж при їх порушенні вміст упаковки може зіпсуватися.

Наступний важливий пункт – калорії. А саме інформація про те, скільки калорій припадає на 100 грам продукту, який вміст цукру, вуглеводів, види жирів. Це допоможе обрати їжу найбільш корисну для здоров’я та фігури.

Цікаво те, що найнатуральніші продукти мають найкоротший склад. Варто звертати увагу й на те, в якій послідовності розміщені інгредієнти, за правилами, вони мають «йти» від того, якого найбільше, до того, якого найменше. Уникайте їжі із вмістом фруктози, цукрозамінників, гідрогенізованих рослинних олій, консервантів.

Ще один важливий пункт – дані про виробника, який має зазначити усю інформацію для зворотного зв’язку. Якщо виробник закордонний, на продукті повинна бути інформація українською мовою. Також важливо звертати увагу на цілісність упаковки, запах та вигляд продукту, застерігає Держпродспоживслужба у Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео